UE chce nowych przepisów -wymysłów eurodebilizmu ciąg dalszy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zbynio_63
    Drive
    • 2010
    • 46

Cześć
    Autko troszkę stało i zaczął cieknąć płyn. Po odpaleniu zaczęło tryskać i zrobiła się plama wody pod autem. Mam pytanie, jak wymienić tą część (czy jest to wiele roboty? czy trzeba wymienić samą rurkę? nie widzę aby była jakkolwiek przykręcana do bloku silnika), jaki jest jej numer, i ew. koszt zakupu / wymiany.
    Poniżej zdjęcie. Jest to trójnik. Z lewej strony wchodzi do bloku zaraz obok termostatu. Część po prostu chyba przegniła / przerdzewiała

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

[ Dodano: Nie 22 Kwi, 12 20:51 ]
    Pomoże mi ktoś ?
    Jestem oszustem występującym wcześniej pod nickami Speedy, Paweł-SK, Pawulon_rs. NIE RÓB ZE MNĄ ŻADNYCH INTERESÓW.
    Szczegóły tutaj:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=35044
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28595
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24798
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23313
  • westwi78
    RS
    • 2008
    • 2940

PE chce ograniczeń prędkości i blokad antyalkoholowych w nowych autach

Komentarz

• Marillo
      Drive
      • 2011
      • 81

Ja sie zastanawiam w takim razie po cholerę produkuje się teraz coraz szybsze i mocniejsze samochody kiedy non stop się słyszy żeby ograniczac prędkości na drogach, jaki to ma sens?
      Oczywiscie ne neguję ze na piratów drogowych i tych co siadają za kierownicę po kielichu jakis bat i to duży musi byc - to nie ulega wątpliwosci ale to co napisałem o ograniczeniu prędkosci i konstruowaniu coraz szybszych i mocniejszych aut to juz sie wzajemnie wyklucza i dla mnie to jest debilizm do kwadratu. Najlepiej przesiądzmy się na furmanki i kłopot będzie z głowy. Pewnie po tym Parlament Europejski doczepi się że konie ciągnące furmanki też przekraczają prędkośc. :evil:

Euroidiotyzmowi i Ekogłupocie w końcu trzeba powiedziec STOP!!!!!!!!!!!!!!!
      Raz na wozie , raz pod wozem ,raz w nawozie....

Komentarz

• westwi78
        RS
        • 2008
        • 2940

Pewnie po tym Parlament Europejski doczepi się że konie ciągnące furmanki też przekraczają szybkośc. :evil:
        i śmierdzą.

Komentarz

• trooper
          Rider
          • 2011
          • 525
          • Octavia III combi (5E5)
          • CJSB 1.8 TSI 180 KM

urządzenia automatycznie wykrywające podwyższoną zawartość alkoholu w wydychanym przez kierowcę powietrzu
          A co jak pasażerowie będą na takim gazie że "oszukają" urządzenie? biedny niczemu nie winny kierowca nie pojedzie
          Moja Balbina

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zakazac jazdy samochodami, motocyklami, rowerami i pieszo też nie szybciej jak 1 km/h :x

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Zorr
              RS
              • 2011
              • 2110

Zamieszczone przez trooper
              urządzenia automatycznie wykrywające podwyższoną zawartość alkoholu w wydychanym przez kierowcę powietrzu
              A co jak pasażerowie będą na takim gazie że "oszukają" urządzenie? biedny niczemu nie winny kierowca nie pojedzie
              trzeba będzie jeździć z otwartymi oknami i głową za oknem "Polak potrafi"
              a tak poważniej to nie tędy droga, bo później będzie tłumaczenie "samochód mi pozwolił tzn. myślałem, że nie mam alkoholu we krwi."

problem z jazdą po alkoholu jest taki, iż większość z nas "pijanych kierowców" wyobraża sobie jako "młodego szczyla wracającego o 2:00 w nocy, w Audi 80 z remizy po 6piwach" a rzeczywistości to 90% spraw dotyczy syndromu dnia następnego i to też nie chodzi o "mega kaca" o 6:00 rano. Jak się dzień wcześniej sporo zjadło mieszając jedzenie z alkoholem to całość będzie się trawić pewnie z 13h i więcej. No ale po co pić dzień wcześniej? ano taki zwyczaj w Polsce, jedziemy z rodziną w piątek gdzieś na weekend, w piątek się nie zdążymy napić, pozostaje sobota no ale w niedzielę trzeba wracać.
              Stąd moja rada dla decydentów UE: zróbmy 4 dniowy tydzień pracy np.: 4x10h, co by gospodarki nie-położyć, wtedy każdy będzie mógł się spokojnie napić w weekend bez konieczności prowadzenia auta następnego dnia. :wink:

co do ograniczenia prędkości terenie zabudowany do 30km/h, nie pozostaje nic innego jak nasłać ekologów na EU, uprzednio wyjaśniając im, jak wzrosną zanieczyszczenia w miastach jeżeli auta będą jeździć na I lub II biegu i do tego 2 razy dłużej.
              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• chopin
                Ambiente
                • 2009
                • 212

Nie bójcie się. UE nie doczeka tego. Wybrańcy narodów europosłowie sami doprowadzą do jej upadku.

Komentarz

• Dr.Claufe
                  Rider
                  • 2010
                  • 338

Zakazy owoc smakuje najlepiej

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Z UE bedzie jak z ZUS w końcu się rozpie...oli :diabelski_usmiech
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piramida
                      Jak historia pokazuje, jeszcze nie było związku, unii, i innego tworu , który by się nie rozleciał, więc i tutaj nie będzie inaczej :wink:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kabanos
                        Jak historia pokazuje, jeszcze nie było związku, unii, i innego tworu , który by się nie rozleciał, więc i tutaj nie będzie inaczej :wink:
                        oby jak najszybciej
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
                          RS
                          • 2011
                          • 2110

a to ZUS się już rozpadł? bo jak dla mnie to ZUS ma się dobrze i nawet jego pracownicy jakieś nagrody społeczne dostają Link

PS Niekoniecznie chciałbym czekać 100lat aż się coś rozsypie a tymczasem pomykać przez miasto z maks 30km/h i śmiejącymi się rowerzystami, którzy jak zawsze są nie do ruszenia oraz czającymi się po krzakach strażnikami miejskimi.
                          Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                          Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Co do wypadków i bezpieczeństwa jazdy to bym bardziej się zajął szkoleniem młodych kierowców, bo jak się zacznie uczyć zasad bezpiecznej jazdy od młodego to będzie jakiś efekt, a nie uczyć jak zdać egzamin i później hulaj dusza róbta co chceta.

A co do ograniczenia do 30km/h w mieście to i tak to nic nie da. W ogóle niech wymyślą, żeby w terenie zabudowanym pchać samochody to od razu i otyłość spadnie wśród ludzi na świecie LOL :2kc
                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• geralcik
                              Drive
                              • 2011
                              • 61

no patrząc na te wspaniałe pomysły (czemu nie ograniczą prędkości w mieście do 5km/h :| :evil: ) i majstrowanie przy akcyzie na gaz plus kilka innych spraw cieszę się, że dziadkowej kosy nie wywaliłem, a i o przekuciu jej na sztorc coraz częściej myślę...
                              Turas 2 mit gas naturlich

Komentarz

• bzyq_74
                                RS
                                • 2008
                                • 3467
                                • Volkswagen
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

:klnie: Od kasy to im się d..ach poprzewracało.

Już widzę sznurek pędzących 30 km/h np Puławską czy innymi miejskim 2,3-pasmówkami :szeroki_usmiech

Ciekawe że zapomnieli o CB - to też narzędzie do ostrzegania.
                                MARCIN
                                Mój szkodnik

Komentarz

• dwaoka
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 927

powinno się także: zakazać sprzedaży noży kuchennych oraz stołowych, budynki powinny być budowane wgłąb ziemi, aby nikt nie mógł wypaść przez okno, cegły i pustaki całkowicie zabronić, zastąpić miękkim plastikiem....

trochę nie rozumiem UE, światu nie potrzeba nowych i dłużej żyjących obywateli, chodzi o zmniejszanie populacji co nie?.... :roll:
                                  bkc+dsg

Komentarz

• Vooytec
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 30

Komentarz

• Octan
                                      Rider
                                      • 2006
                                      • 653

Spokojnie Panowie, to tylko rezolucja, czyli odezwa. Do przekucia jej na obowiązujący akt prawny, jeśli w ogóle to nastąpi, droga jeszcze daleka.

Komentarz

• ruwado
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 14885
                                        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Marillo
                                        Ja sie zastanawiam w takim razie po cholerę produkuje się teraz coraz szybsze i mocniejsze samochody kiedy non stop się słyszy żeby ograniczac prędkości na drogach, jaki to ma sens?
                                        paradoksy tego świata.

Kiedyś ZSRR nakazywał wszystko. Teraz UE:
                                        - marchew to owoc
                                        - ślimak to ryba
                                        - Polska to kraj bez dostępu do morza!!!!!! - serio, czytałem artykuł o sklasyfikowaniu Polski w ten sposób, ponieważ od najdalszego pkt do morza jest jakaś tam odległość

I za to unijni urzędnicy przepie....ją ciężką kasę krajów członkowskich.

:haha:
                                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Enriquez
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7685
                                          • Superb III (3V3)

nie wiem jak Wam, ale mnie się w Unii podoba to:

1. Daje kasiorę na różne duperele, które ni chuja by się nie wydarzyły bez tego... myślę tu o Orlikach, jakiś remontach kanalizacji i innych tego typu pierdach, choć dla bezpośrednich użytkowników pewnie bardzo uzytecznych...

to co mnie najbardziej WKURWIA to to, że taki pierdolony chińczyk ma serdecznie głęboko w dupie ekologię - jakieś tam euro 5 co najwyżej mu sie kojarzy z piękną monetą za pół pensji, zatrudnia do wykonania czegoś każdego kto się nawinie, byle zapierdalał po 16 godzin - dzieci, starców, kobiety w ciązy i wynalazców

a my unia europejska

- zarzynamy się sami jakim chuj wie po co komu potrzebnymi ograniczeniami, bo jesteśmy kurwa trendy, fazi i co tam jeszcze, byle ekologom loda zrobić, za co oni nas kochają - dajemy się dymać przy każdej większej inwestycji - żabki jakieś wyginą, łojej, jak nie dziś, to wyginą za 2 lata, ale kasiorę się weźmie...

- sami inwestujemy w Chinach, pozwalamy aby nasze pieniądze same nas zniszczyły, bo taniej coś tam zrobić niż u nas, pomijając kwestę transportu, cła itd. Sami na własne życzenie pakujemy się w to chińskie gówno i nic się na to nie poradzi, póki chiny będą miały ze 2-3 razy więcej ludzi od nas.

Generalnie...
                                          Aby przetrwać trzeba walczyć. Każdy jeden, co ma działalność pewnie potwierdzi. Ale jak tu walczyć jak sama UE wymyśla sobie kamiń do szyi ????
                                          Pozdrawiam
                                          Marcin

Komentarz

• Jark7
                                            Elegance
                                            S_OCP Member
                                            • 2008
                                            • 777

Zamieszczone przez ruwado
                                            Teraz UE:
                                            - marchew to owoc
                                            - ślimak to ryba
                                            - Polska to kraj bez dostępu do morza!!!!!! - serio, czytałem artykuł o sklasyfikowaniu Polski w ten sposób, ponieważ od najdalszego pkt do morza jest jakaś tam odległość
                                            Ręce i cycki opadają jak się czyta o takich nonsensach.
                                            Podobno jesteśmy ileś tam lat w rozwoju za krajami unii; jak widać w wymyślaniu idiotyzmów też biją naszych prominentów na głowę
                                            A może to efekt synergii - w końcu jest ich tam dużo, dużo, za dużo.

Tylko do czego to wszystko zmierza ops:
                                            Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                            Jark7
                                            było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• ruwado
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 14885
                                              • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Enriquez
                                              żabki jakieś wyginą, łojej, jak nie dziś, to wyginą za 2 lata, ale kasiorę się weźmie...
                                              no nie zupelnie tak to jest
                                              - ekolog protestuje, ze dziś wyginą żabki 9mogą wyginąć bez przeprowadzenia jakiejs inwestycji za dwa lata)
                                              - ekolog dostaje grubą kasę, na jakieś tam niby ekologiczne działania i w rezultacie odpuszcza sobie te żabki, które zamiast wyginąć za dwa lata, giną dzisiaj

To tylko chodzi o gruuuuuuuuuuuuba kasę

[ Dodano: Sro 28 Wrz, 11 23:01 ]
                                              Zamieszczone przez Jark7
                                              Ręce i cycki opadają j
                                              byle zgodnie z unijną normą
                                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

a chińczyki się po prostu śmieją w twarz
                                                nawet stany mają w dupie ekologię jak im się do dupy nalało w związku z kryzysem. Biznes ma zapiedalać. I piękne jest tam to, że w zasadzie zależy to od jednego człowieka a nie od bandy etatowych opierdalaczy.
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

Zamieszczone przez Enriquez
                                                  1. Daje kasiorę na różne duperele, które ni chuja by się nie wydarzyły bez tego... myślę tu o Orlikach, jakiś remontach kanalizacji i innych tego typu pierdach, choć dla bezpośrednich użytkowników pewnie bardzo uzytecznych...
                                                  no ale najpierw tę kasę komuś zabierają.

Komentarz

Pracuję...